Ingredienser
Pizza på grill med squash, blomkål og gedeost
3 dl vand
25 g gær
2 tsk. salt
200 g fuldkornsdurummel
ca. 150 g italiensk hvedemel tipo ’00’
Fyld:
2 kugler hel mozzarella
4 kartofler
½ squash
½ blomkål
100 g gedeost
4 kviste frisk rosmarin eller timian
salt og peber
Sådan laver du pizza på grill
1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig, og stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
2. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud.
3. Tænd op i grillen, og lad en bagesten blive på risten. Alternativt tændes op i
ovnen på 225 grader.
4. Skær mozzarella i skiver. Skær kartofler, squash og blomkål i tynde skiver.
5. Pensl pizzabundene med olivenolie, og top med mozzarella, kartofler, squash og blomkål. Smuldr gedeost over, og drys med hakket rosmarin. Krydr med salt og peber.
6. Bag pizzaerne en ad gangen på bagestenen, til de er sprøde.
Tip
Brug færdig pizzadej, hvis det skal gå ekstra stærkt.