Porretærte opskrift
Foto: Thomas Hergaard Klassisk porretærte er lækkert både til frokost og som aftensmad.

Porretærte

Klassisk porretærte

Skøn opskrift på porretærte - tærten er vegetarisk, men du kan sagtens tilføje lidt hakket skinke eller bacon til porretærten, hvis du har lyst. Her får du opskriften:

printer Print
clock 45 minutter
plate Ca. 10 stykker porretærte

Opskriften indeholder sponsorerede links
Arbejdstid: 45 min.

Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
Fryse-egnet

Dej til porretærte:
150 g smør
125 g hvedemel
75 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
½ tsk fint salt
1 æg

Fyld til porretærte:
5 porrer (ringe)
2 spsk smør
2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk tørret
salt og frisk kværnet peber
3 æg (sammenpiskede)
2½ dl sødmælk eller fløde
50 g mild ost (revet)

Sådan laver du porretærte

  1. Smuldr smør og mel med salt (evt. i foodprocessor). Saml dejen med et æg.
  2. Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter).
  3. Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
  4. Forbag den i en 225 grader varm ovn i 10 min.
  5. Fyld: Steg porrerne bløde ved svag varme i smør.
  6. Krydr med timian, salt og peber.
  7. Tilsæt mælk eller fløde og æg.
  8. Sæt den forbagte tærteform på en bageplade og hæld forsigtigt fyldet i.
  9. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i en forvarmet ovn i 25-30 min., til den er fast.
  10. Drys med ost de sidste 5 min. af bagetiden. Servér med godt brød.

    En god foodprocessor gør den nemt at lave en god mørdej på ingen tid. Find den hos KitchenOne.dk
Se, hvad vi ellers skriver om: Porretærte, Tærte, Grøntsagstærte, Vegetarisk og Hovedret