Grov landpostej med surt
Det er umagen værd at lave sin egen postej. Gør det nogle dage i forvejen. Det bliver smagen kun bedre af - og så skal du bare tage den ud af køleskabet og sætte den på bordet.
Ingredienser
12 enebær
2 medium løg
1 kg hakket svinekød med 8-10 % fedt
300 g kyllingelever
½ dl cognac
1 spsk hakket, frisk salvie og rosmarin
½ tsk stødt allehånde
2 tsk groft salt
½ tsk groft sort peber
2 æg
1½ dl piskefløde
125 g bacon i skiver
Sådan laver du postej
1. Varm ovnen op til 180 grader. Knus og hak enebærrene groft. Del løgene i kvarte. Kom alle ingredienser undtagen bacon i en foodprocessor og blend det sammen til en ensartet masse. Bliv ved til løgene er blevet finthakket.
2. Beklæd bunden af en 2 l postej- eller franskbrødsform med halvdelen af baconen. Kom farsen i og glat den ud med en dejskraber.
3. Kom resten af baconen over og sæt formen i en større bradepande med vand i. Vandet skal nå ca. en tredjedel eller halvvejs op ad siden på postejen. Bag postejen i vandbadet i ovnen i 1 time og 40 min.
4. Tag postejen ud af ovnen. Læg en form over den med 2-4 dåser eller andet tungt i, så postejen presses sammen. Lad den stå i pres i 1 time, fjern vægten og kom postejen i køleskabet.
Tip
Postejens smag bliver bedre, hvis den får lov at trække 1-2 dage i køleskabet, inden den spises. Servér med cornichoner og sennep til.