Pulled pork & spidskålssalat
SPONSORERET indhold

Pulled pork & spidskålssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kødet skal marineres dagen før og stege i syv timer, men så kan du også glæde dig til sand velsmag og et hit til f.eks. sommerfesten.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
04. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
10-12 (kød) 4 (salat)

Ingredienser

Marinade til pulled pork:

2 dåser tomatpure
2 spsk BageSød
2 spsk HP sauce
2 spsk sennep
2 spsk soja
2 spsk olivenolie
1 tsk røget paprika eller cayenne peber
1 spsk spidskommen (gerne hele frø)
2 fed hvidløg, finthakket
½ tsk hvid peber
1,5 kg nakkefilet

Salat:
300 g spidskål
3 spsk mayonnaise
150 g skyr
2 spsk olivenolie
½ tsk salt og lidt peber
5-10 dråber flydende sødemiddel
20 mandler
200 g tomater
frisk løvstikke til pynt
tilbehør 4-6 tortillaer

Sådan laver du pulled pork

1. Bland alle ingredienserne til marinaden, og kom dem i en frysepose sammen med nakkefileten. Læg kødet i køleskabet, og lad det marinere til dagen efter.

2. Når det er klar næste dag, tændes ovnen på 120 grader (syv timer før, det skal være klar). Kom kødet i et fad sammen med marinaden, og tilsæt 2 dl vand. Steg kødet i ovnen ca. 7 timer – det skal ende med en centrumtemperatur på mindst 94 grader. Hiv nakkefileten fra hinanden med 2 gafler – deraf navnet "pulled pork" – så du har en mængde lækkert mørt, trevlet kød.

3. Snit spidskålen i tynde strimler, og vend med resterende ingredienser til salaten, på nær mandler, blåbær og tomater. Pynt salaten med blåbær og mandler.

4. Skær tomaterne i skiver, og server sammen med tortillaer, fyldt med kød og salat til. Giv gerne løvstikke med som topping.

PRØV OGSÅ: Sådan laver du spidskålssalat med rygeost og jomfruhummer