Quesadillas med tomat og chilisalsa
SPONSORERET indhold

Quesadillas & tomat-chilisalsa

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sund fastfood

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
05. sep. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

8 fuldkornstortillaer
Fyld:
50 g babyspinat
lidt friske blade basilikum
1 spsk fintreven skal af økologisk citron
100 g ricotta
25 g reven parmesan
75 g parmaskinke i tynde skiver
lidt olivenolie til stegning
Tomat-chilisalsa:
4 store tomater
1 snackagurk eller ¼ almindelig agurk
1 udkernet, finthakket rød chili
1 fed knust hvidløg
1 hakket rødløg
2 tsk olivenolie, evt. chiliolie
lidt røget paprika
salt, peber

Sådan gør du:

Kom spinatbladene i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå ½ minut. Knug spinatbladene fri for overflødig væde og hak dem groft sammen med et par stilke frisk basilikum. Rør derefter spinatblandingen med reven citronskal, ricotta, parmesan samt salt og peber. Smør fyldet på fire tortillaer, læg skinkeskiver over og læg dem sammen med de resterende fire tortillaer.
Pensl tortillaerne let med olie og steg dem i en stor pande med slip let-belægning i 3-4 min. på hver side, eller til de er gyldne. Lav salsaen ved at udkerne og skære tomater og agurk i fine små tern, rør dem med chili, hvid- og rødløg og smag til med olie, paprika samt salt og peber. Skær tortillaerne i kvarter og server med salsaen.

Energi pr. person: 400 kcal, fedt 30%, protein 19%, kulhydrat 51%