Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Quiche med grønsager, ost og skinke
Foto: Thomas Hergaard

Quiche med grønsager, ost og skinke - opskrift fra Hjemmet

Quiche med grønsager, ost og skinke

(12 personer)
Print

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet – men bunden kan blive lidt blød
Tærtedej:
175 g hvedemel
100 g smør (i små stykker)
1 tsk fint salt
1 lille æg (sammenpisket)
Fyld:
400 g porrer (i ringe)
6 æg
2½ dl fløde
friskkværnet peber
100 g ost (revet)
200 g skinke (let røget, i tern)
Tilbehør:
evt. grøn salat

  1. Tærtebund: Smuldr smør, mel og salt sammen og saml dejen med æg. Lad dejen hvile i køleskabet 30 min.
  2. Rul dejen ud, beklæd en tærteform, og prik bunden med en gaffel. Tryk siderne godt til kanterne. Bag tærten ca. 10 min. i en 200 grader varm ovn.
  3. Fyld: Kog porrerne ca. 5 min. Lad dem dryppe af. Pisk æggene sammen med fløde, krydr med peber og rør ost og skinke i blandingen.
  4. Hæld det i den forbagte tærte og bag tærten videre ved 175 grader ca. 30 min., til fyldet er stivnet. Servér evt. med grøn salat.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Fransk mad og Bageopskrifter