Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Quinoa, bagte tomater og mynte
Foto: Ditte Ingemann

Quinoa, bagte tomater og mynte

Quinoa, bagte tomater og mynte

Salat med smæk på smagen, og som går godt med et stykke stegt eller bagt fisk.

plate 4 personer
printer Print

500 g små tomater
salt og peber
1 spsk olivenolie
2 dl hvid quinoa
2 rødløg
2 spsk mandler eller mandelflager
1 håndfuld frisk basilikum
1 håndfuld mynte

Dressing:
1 spsk olivenolie
saft fra ½ citron
salt og peber

Sådan gør du:

Halver tomaterne, og læg dem i et ildfast fad. Krydr med salat og peber, og fordel en smule olie på tomaterne. Bag dem ved 125 grader varmluft i ca. 1 time.

Skyl og kog quinoa efter anvisning på pakken. Hak rødløg, mandler og krydderurter fint, og vend det rundt i den afkølede quinoa sammen med de bagte tomater. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen, og fordel dressingen over salaten. Smag til inden servering.

Tip! Det kan godt betale sig at lave en stor portion af de bagte tomater. De er gode både i salater, sandwich eller som tilbehør til en god bøf.

Energi pr. person: 245 kcal, fedt 30%, protein 12%, kulhydrat 58%

Se, hvad vi ellers skriver om: Quinoa, Sunde salater, Mynte, Tomatsalat og Ditte Ingemann