Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Bage/kogetid: ca. 40 min.
Trækketid: ca. 2 timer
Ikke fryse-egnet
Makroner: (ca. 12 stk. – kan købes færdige)
75 g mandler
150 g sukker
ca. 2 æggehvider (½ dl)
Syltede rabarber:
300 g rabarber (stykker)
2 spsk sukker
1½ spsk kartoffelmel
1 dl appelsinsaft (friskpresset)
2 appelsiner (usprøjtede, appelsinstykker og fintrevet skal til vaniljecreme)
Vaniljecreme:
2½ dl sødmælk
2 æg
1 spsk majsstivelse (maizenamel)
40 g sukker
1 stang vanilje (kornene)
1 dl appelsinsaft (friskpresset, til at væde makronerne med)
- Makroner: Blend mandler og sukker meget fint i en foodprocessor. Tilsæt gradvist æggehviderne og stop, når det har en passende grødagtig konsistens.
- Kom dejen i en sprøjtepose eller en fryse-plastpose, hvor et hjørne er klippet af.
- Tryk dejen ud i små klatter på 2-3 cm. Bag dem i ca. 20 min. ved 125 grader.
- Syltede rabarber: Bland rabarber med sukker og kartoffelmel i et ovnfast fad.
- Hæld appelsinsaft ved og sæt det i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min., til rabarberne er møre.
- Afkøl dem og bland med stykker af appelsin. Læg makroner i portionsglas, hæld appelsinsaft i og kom rabarber/appelsinblandingen ovenpå.
- Lad glassene trække i et par timer.
- Vaniljereme: Pisk mælk med æg, majsstivelse, sukker og vanilje, bring det i kog og pisk konstant i 3-4 min.
- Drys cremen med lidt sukker, så den ikke trækker skind.
- Afkøl cremen og smag til med appelsinskal. Kom cremen på toppen af triflien lige før servering.