Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time
Koge/bagetid: 50 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
225 g hvedemel
100 g durumhvedemel
2 spsk sukker
½ tsk salt
150 g koldt smør
1 æg
2-3 spsk iskoldt vand
Fyld:
500 g rabarber
150 g sukker
250 g friske hindbær
3 spsk majsstivelse
Pensling og drys:
1 æg
lidt perlesukker
Tilbehør:
¼ l piskefløde eller ½ l vaniljeis
- Dej: Bland de 2 slags mel med sukker og salt og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og iskoldt vand. Form dejen til 2 plader (den ene lidt større end den anden), pak dem ind og sæt dem i køleskabet min. 1 time.
- Fyld: Vask rabarberne og skær dem i 3 cm lange stykker. Vend dem sammen med sukker i en gryde og lad dem trække 20-30 min. – til saften er trukket ud. Sæt gryden over varmen og kog det igennem et par min.
- Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og rør det i rabarberne. Kog det igennem 1 min. og tilsæt hindbærrene. Giv det et hurtigt opkog og hæld det straks i en skål til afkøling.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul den store dejplade ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform (ca. 24 cm) med dej. Pensl den indvendigt med sammenpisket æg og sæt den i køleskabet.
- Saml dejresterne sammen med den anden dejplade og rul ud. Skær dejen i 1 cm brede strimler. Fordel frugten i den rå tærtebund og læg dejstrimlerne over frugten i rudemønster. Tryk dem godt til i kanten. Pensl med æg og drys med sukker.
- Bag tærten midt i ovnen i ca. 45 min. – til dejen er gylden, og frugten bobler. Stil den til afkøling på en rist.
- Server tærten lun eller helt afkølet med flødeskum eller vaniljeis.