Rabarberboller opskrift
SPONSORERET indhold

Søde bløde rabarberboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det gælder om at få forvandlet de syrlige stænger til søde sager, inden sommeren banker på døren, og det i en periode er slut med at høste rabarber. Her bruger vi de fine forårsrabarber i lækre hjemmebagte boller med glasur eller perlesukker på toppen. Se her, hvordan du bager rabarberboller:

Af: Kerstin Svensson Foto: Olof Abrahamsson
12. maj. 2022 | Opskrift | Hjemmet
30 stk. rabarberboller | Total: en time, 38 min | Arbejdstid: en time, 30 min

Ingredienser

Dej:

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • ½ dl piskefløde
  • 2 æg
  • 175 g blødt smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • Ca. 11 dl hvedemel (knap 700 g)

Fyld:

  • 75 g mandler
  • 150 g blødt smør
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 dl sukker
  • 150 g rabarber i skiver

Glasur:

  • 3 dl flormelis (150 g)
  • 5 tsk. vand

Sådan bager du rabarberboller:

  1. Dej: Smuldr gæren i en skål. Varm mælken og fløden til det er 37 grader, hæld den lune væske over gæren. Rør, til gæren er opløst. Rør æg, smør i tern, salt, sukker, bagepulver og mel i.
  2. Ælt dejen godt i 10 min., gerne i maskine. Dæk dejen til med husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
  3. Fyld: Hak mandlerne helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt smørret, og blend igen. Rør vaniljesukker og sukker i.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del i 2. Rul hvert stykke dej ud til et rektangel på 40x24 cm.
  5. Skær dejen i firkanter på 8x8 cm. Læg en skefuld fyld og lidt rabarber i midten af hvert stykke dej. Tryk hjørnerne sammen ind mod midten, og saml til boller.
  6. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingen nedad. Lad dem hæve tildækket i 1 time.
  7. Pensl med sammenpisket æg, og bag midt i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min. Lad bollerne køle af.
  8. Glasur: Rør flormelis med vand og pynt bollerne med glasur.
rabarberboller.jpg
Lækre søde boller med rabarber ♡

TIP: Du kan også drysse bollerne med perlesukker, inden de bages.

Anbefalet til dig