Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rabarber/jordbær-grød med drys
Foto: Mikkel Adsbøl Rabarber/jordbær-grød med drys

Rabarber/jordbær-grød med drys

Rabarber/jordbær-grød med drys

4
Print

Grød
1 bundt rabarber, skåret i skiver

1 bakke jordbær, renset og stilken fjernet, skåret i halve

3 spsk vand

3 spsk rørsukker

 

Drys 

150 g grove havregryn

2 dl mandler, hakket

2 dl valnødder, hakket

2 dl kokosmel

2 dl solskinskerner

2 dl sesamfrø

1 spsk kokosolie

2 spsk ahornsirup/agavesirup

2 tsk kanel

Sådan gør du:

Kom rabarber og jordbær i en gryde sammen med vand og sukker. Lad det koge stille op og simre roligt i 15 min. Lav så peace, love and granola-drysset ved at varme kokosolien og ahornsiruppen igennem i en gryde på lav varme, så det bliver helt flydende. Bland kanel i.

Bred alle ingredienserne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og hæld olieblandingen ud over. Sørg for at blande det godt igennem, så alt er dækket af kokosblandingen. Kom det i en varm ovn på 170 grader i ca. 8 min. Det må endelig ikke få for meget! Kom den dejlige frugtgrød i en fin skål og drys med peace love and granola.

Tip!

Hvis du vil lave en glutenfri version af drysset, kan du i stedet bruge quinoa, boghvede eller risflager.
Se, hvad vi ellers skriver om: Grød, Sommer, Sommermad, Rabarber, Søde sager, Dansk mad, Dessert, Louise Bruun og Hovedret