Ingredienser
Arbejdstid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Fryse-egnet
150 g smør (blødt)
150 g sukker
1 appelsin (usprøjtet)
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g ren rå marcipan (groftrevet)
Fyld:
250 g rabarberstilke (uden blade)
25 g sukker
2 spsk kartoffelmel
Tilbehør:
Evt. cremefraiche, is eller flødeskum
- Pisk smør med sukker, til det er hvidt og skummende. Tilsæt revet skal af appelsin. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt
- mellem hvert æg.
- Vend melet sammen med bagepulver og rør det i dejen til sidst sammen med marcipanen.
- Fordél dejen i et jævnt lag i en firkantet form (ca. 20x23 cm) beklædt med bagepapir.
- Fyld:
- Skær bladene af rabarberne, skyl stilkene i vand og skær dem ud i stykker på ca. 4 cm.
- Vend rabarberstilkene i sukker og kartoffelmel. Tryk dem let ned i dejen. Bag kagen nederst i ovnen i 40 min. ved 175 grader. Stik en kødnål eller en lille spids kniv i midten af kagen. Hænger der dej på, skal kagen bage videre.
- Lad kagen afkøle i formen på en bagerist. Servér kagen.