Rabarberkage med marcipan
SPONSORERET indhold

Rabarberkage med marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne bagte rabarberkage er velegnet til at tage med på skovtur, men er også lækker på en buffet eller som dessert med en kugle is.

24. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet
12 personer

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Fryse-egnet
150 g smør (blødt)
150 g sukker
1 appelsin (usprøjtet)
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g ren rå marcipan (groftrevet)
Fyld:
250 g rabarberstilke (uden blade)
25 g sukker
2 spsk kartoffelmel
Tilbehør:
Evt. cremefraiche, is eller flødeskum

  1. Pisk smør med sukker, til det er hvidt og skummende. Tilsæt revet skal af appelsin. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt
  2. mellem hvert æg.
  3. Vend melet sammen med bagepulver og rør det i dejen til sidst sammen med marcipanen.
  4. Fordél dejen i et jævnt lag i en firkantet form (ca. 20x23 cm) beklædt med bagepapir.
  5. Fyld:
  6. Skær bladene af rabarberne, skyl stilkene i vand og skær dem ud i stykker på ca. 4 cm.
  7. Vend rabarberstilkene i sukker og kartoffelmel. Tryk dem let ned i dejen. Bag kagen nederst i ovnen i 40 min. ved 175 grader. Stik en kødnål eller en lille spids kniv i midten af kagen. Hænger der dej på, skal kagen bage videre.
  8. Lad kagen afkøle i formen på en bagerist. Servér kagen.