Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

Opskrift på rabarberkage med marengslåg
Foto: Line Thit Klein Rabarberkage med marengslåg

Opskrift på rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage med marengslåg

Denne lækre kage er super fin, hvis du skal lave gæster og gerne vil forkæle dem lidt, og så smager den af sommer.

plate 8
printer Print

En rund tærteform ca. 28 cm i diameter eller en mindre bradepande.
Dej:
175 g smør
150 g sukker
2 spsk vaniljesukker
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 g mel
2 ½ tsk bagepulver
5-6 spsk sødmælk.

Marengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100g grofthakkede smuttede mandler
ca. ½ kg rabarber i stykker af 1-2 cm.

Sådan laver du rabarberkage

Dej:

Smør en mindre bradepande eller en rund tærteform og drys den med rasp. Rør

smør og sukker cremet med vanilje, salt og æggeblommer. Har du en foodprocessor, så gør det i den. Bland mel og bagepulver og rør det skiftevis i med mælken. Kom dejen i formen og glat med en kniv.

 

Marengslåg:

Pisk æggehviderne  stive. Hæld halvdelen af sukkeret i og pisk det stift. Gentag med resten af sukkeret. Vend mandlerne og de aftørrede rabarber i marengsmassen.

Læg marengsen  oven på dejen og sæt formen ind i en 200 grader grader varm ovn.

Bag i 40-45 min. Hold øje med at marengsen ikke bliver for mørk.

 

Smager godt med kold vaniljeis til eller en klat fødeskum. Kan nydes både varm og

kold!

PRØV OGSÅ: Rabarberkage med ingefær og marcipan

Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarberkage, Marengs, Rabarber, Kage, Dansk mad og Dessert