Opskrift på rabarberkage med marengslåg
SPONSORERET indhold

Rabarberkage med marengslåg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne lækre kage er super fin, hvis du skal lave gæster og gerne vil forkæle dem lidt, og så smager den af sommer.

Af: Mai Knauer Foto: Line Thit Klein
02. jul. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

En rund tærteform ca. 28 cm i diameter eller en mindre bradepande.
Dej:
175 g smør
150 g sukker
2 spsk vaniljesukker
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 g mel
2 ½ tsk bagepulver
5-6 spsk sødmælk.

Marengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100g grofthakkede smuttede mandler
ca. ½ kg rabarber i stykker af 1-2 cm.

Sådan laver du rabarberkage

Dej:

Smør en mindre bradepande eller en rund tærteform og drys den med rasp. Rør

smør og sukker cremet med vanilje, salt og æggeblommer. Har du en foodprocessor, så gør det i den. Bland mel og bagepulver og rør det skiftevis i med mælken. Kom dejen i formen og glat med en kniv.

 

Marengslåg:

Pisk æggehviderne  stive. Hæld halvdelen af sukkeret i og pisk det stift. Gentag med resten af sukkeret. Vend mandlerne og de aftørrede rabarber i marengsmassen.

Læg marengsen  oven på dejen og sæt formen ind i en 200 grader grader varm ovn.

Bag i 40-45 min. Hold øje med at marengsen ikke bliver for mørk.

 

Smager godt med kold vaniljeis til eller en klat fødeskum. Kan nydes både varm og

kold!

PRØV OGSÅ: Rabarberkage med ingefær og marcipan