Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rabarbermarmelade
Foto: Line Thit Klein Lækker rabarbermarmelade med vanilje og citron

Rabarbermarmelade med vanilje og citron

Rabarbermarmelade med vanilje og citron

Nu er der friske rabarber, så det er tid til at lave rabarbermarmelade.

20 minutter
Print
1 stort glas rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade med vanilje og citron

 

400 g rabarber
175 g rørsukker
1 dl vand
1 vaniljestang, flækket
½ tsk revet citronskal

Sådan laver du rabarbermarmelade med vanilje og citron

1. Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og en flækket vaniljestang.

2. Bring det til kogepunktet, og lad det simre uden låg til kompotkonsistens er opnået, og krydr med revet citronskal.

3. Hæld marmeladen på glas, og opbevar i køleskabet. Du behøver ikke at bruge konserveringsmidler, hvis du spiser det glas, du åbner, inden for et par uger. Hæld derfor marmeladen i små glas.

Tip

Udover at spise marmelade på brød, kan du bruge det til en lækker rabarbercreme: Pisk 2 dl fløde, og vend lidt flormelis og 2½ spsk. rabarbermarmelade i. Spis det til kage.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Marmelade og Tilbehør