Rabarbersnitter
SPONSORERET indhold

Nemme rabarbersnitter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Endelig er rabarbersæsonen skudt igang! De lange røde stængler egner sig fortrinligt som syrligt modspil i søde kager. Disse snitter er både lækre og supernemme - vi bruger nemlig den samme krymmeldej til både top og bund.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
19. apr. 2021 | Opskrift | Hjemmet
12-18 snitter | Total: en time, 15 min | Arbejdstid: 30 min

Ingredienser

Krymmeldej:

  • 125 g mandler
  • 300 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg str. L

Rabarberfyld:

  • 500 g rabarber
  • 90 g sukker
  • 1 spsk. majsstivelse (eller hvedemel)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. stødt kanel eller ingefær

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader, og for en form (ca. 20x30 cm) med bagepapir.
  2. Krymmeldej: Hak mandlerne groft i en foodprocessor (eller med en kniv), og bland med mel, sukker, bagepulver og salt. Skær det kolde smør i små stykker, og kør det sammen med melet i foodprocessoren, eller hak det i melet med et mørdejsjern. Tilsæt ægget.
  3. Tag 200 g krymmeldej fra til topping, og pres resten af dejen ud i formen. Forbag bunden i 15 min.
  4. Rabarberfyld: Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Bland dem grundigt med sukker, majsstivelse (eller mel), citronsaft og kanel eller ingefær, og bred dem ud på den forbagte bund.
  5. Drys resten af krymmeldejen over rabarberfyldet, og kag kagen i ca. 45 min., til toppingen er gylden og sprød. Lad kagen køle af i formen på en rist.
  6. Løft kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret, og skær den i 12-18 snitter.
  7. Nyd snitterne friskbagte – eller opbevar i en kagedåse i køleskab i 2-3 dage.

Anbefalet til dig