SPONSORERET indhold
Rabarbertærte
Så er det endelig ved at være sæson for de gode danske rabarber, her får du et lækkert bud på forårets tærte.
6 personer
Ingredienser
Mørdej:
100 g smør
150 g hvedemel
4 spsk. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
Fyld:
300 g rabarber
3 spsk. sukker
Desuden:
100 g hvid chokolade
100 g smuttede hakkede mandler
100 g sukker
2 æg
1 dl cremefraiche 38 %
Tilbehør: flødeskum
- Smuldr smørret i mel, flormelis og vaniljesukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) hermed.
- Rens rabarberstilkene, og skær dem i 1 cm stykker. Bland rabarberne med sukkeret. Hak chokoladen, og rør den med mandler, sukker, æg og cremefraiche. Kom fyldet i tærten. Fordel rabarberne over.
- Bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 50 min. På midterste ovnribbe.