Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

grillet laks

grillet laks

Råmarineret laks, grill-majs og kartofler i røget dip

Grillet marineret laks med røget dip

4
Print

4 tsk sukker

4 tsk salt

4 tsk sellerisalt

4 tsk frisk chili, finthakket

500 g fersk laks, skåret i tyndeskiver


1 øko citron, saft og skal

4 majskolber

2 tsk soja

2 tsk honning
2 tsk citronsaft
20 små nye kartofler

Røget dip:
100 g rygeost
1⁄2 dl skyr
2 tsk citronsaft
2 tsk sennep
2 tsk røget salt

1 bundt frisk basilikum

Sådan gør du:

Bland sukker, salt, sellerisalt og chili sammen til en marinade, og vend laksen heri.

Grill majskolberne på alle sider (med blade på) i ca. 15 minutter. Fjern bladene, og flæk majskolberne på langs eller i skiver, og kom soja, honning og citronsaft over.

Flæk kartoflerne i halve, og grill dem på begge sider i 12 minutter i alt.

Pisk rygeost, skyr, citronsaft, sennep og røget salt sammen. Smag til med citronsaft og sennep.

Kom laksen ovenpå de grillede majs, og pynt med basilikum. Kom rygeostdippen på, og læg kartoflerne heri.

Opskriften er fra kogebogen Bitz & Holms Grill revolution af Christian Bitz og Claus Holm. Bogen er udgivet af Samvirke.
 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Grillmad