RÅSYLTEDE GRØNSAGER MED INGEFÆR
De rå grønsager får meget mere smag, når de serveres i en sød/sur lage med ingefær og masser af friske krydderurter.
Tid: ca. 20 min.
(Tilbehør til 4 pers.)
Lage:
2 dl æbleeddike
150 g rørsukker
1 spsk. frisk revet ingefær
300 g gulerødder – gerne forskellige farver
300 g rødbeder
1 håndfuld krydderurter (f.eks. thaibasilikum og frisk koriander)
1.
Kom eddike og rørsukker i en gryde, og kog op ved svag varme, til sukkeret er opløst. Tilsæt revet ingefær, og afkøl lagen.
2.
Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren. Kom grønsagerne i en skål, og hæld lagen over. Top med friske krydderurter.
KRYDRET LAMMESKANK MED URTEDRYS
Kødet bliver bedst, når det steger længe ved lav temperatur.
Tid: ca. 20 min. plus stegetid
(4 pers.)
½ spsk. anisfrø
1 spsk. hel koriander
1 spsk. spidskommen
½ spsk. fennikelfrø
½ spsk. hele sorte peberkorn
½ spsk. flagesalt
3 fed hvidløg
4 lammeskanke
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
7½ dl urte- eller lammebouillon
3 kviste frisk rosmarin
100 g tørrede abrikoser
100 g svesker uden sten
Urtedrys:
1 håndfuld krydderurter – en blanding af frisk mynte, kruspersille og kørvel
1 rødløg
1. Tænd ovnen på 150 grader.
2. Knus alle krydderierne sammen med peberkorn, salt og hvidløg i en morter.
3. Gnub det hele godt ind i lammeskankerne, og læg dem i et smurt ovnfast fad. Dryp med olivenolie, tilsæt bouillon og rosmarin, og steg i ca. 2½ time.
4. Tilsæt abrikoser og svesker, og steg i yderligere ca. ½ time, til kødet er mørt og falder fra benet.
5. Hak krydderurter og rødløg fint. Vend det godt sammen, og drys over lammeskankene før servering.