Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan laver du råsyltet karrypickles
Foto: Stine Christiansen / Skovdal Sådan laver du råsyltet karrypickles

Råsyltet karrypickles

Råsyltet karrypickles

Pickles er gode at have på køl både til stegte sild, rullepølse og roastbeef men også hvis du gerne vil røre din egen remoulade. En hjemmerørt remoulade laves af lige dele karrypickles og mayonnaise og smager længder bedre end den, du køber.

Print

Til 2 glas

Grøntsager:
200 g selleri i tern på 1x1 cm
200 g blomkål, delt i små buketter
200 g drueagurker, skåret i tynde skiver (kan erstattes af alm. agurker i tern)
200 g gulerødder, skrællet og skåret i tern på ca. 1 x 1 cm
200 g løg, skrællet og skåret i tynde både

Kogelage
10 peberkorn
3 laurbærblade
4 dl lagereddike
3 dl vand
500 g rørsukker

Karrylage
1 spsk dijonsennep
1 spsk sennepsfrø
2 spsk hvedemel
1 dl majsstivelse (Maizena)
1 spsk madraskarry
1 tsk cayennepeber
1 tsk muskatnød, revet
Sylteglas og stærk spiritus (f.eks. vodka)

Sådan laver du pickles:

Start med at gøre alle grøntsagerne i stand, og læg dem i en stor skål.

Lav kogelagen:
Kom peberkorn og laurbærblade i en tepose. Kom de øvrige ingredienser til kogelagen i en gryde, og bring dem i kog. Kom grøntsagerne i den kogende lage, og lad gryden komme i kog igen. Sluk straks, og sigt grøntsagerne fra kogelagen. Kasser teposen, men gem kogelage og grøntsager.

Lav karrylagen:
Rør alle ingredienserne sammen i en gryde, og hæld den varme kogelage på. Sæt gryden over varmen, og pisk karrylagen godt igennem. Vend den varme karrylage med grøntsagerne.Kom straks de varme grøntsager i sylteglas, som er grundigt vaskede og skyllet i stærk spiritus for holdbarhedens skyld. Luk glassene til. Lad picklesene stå mindst tre dage. De kan holde sig på køl i mindst ½ år.

SE OGSÅ: Sådan laver du remoulade med dine pickles

Se, hvad vi ellers skriver om: Syltning