Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på rejemadder med hjemmerørt dildmayonnaise
Foto: Line Thit Klein Rejemadder med hjemmerørt dildmayonnaise

Opskrift på rejemadder med hjemmerørt dildmayonnaise

Rejemadder med hjemmerørt dildmayonnaise

15 minutter
Print
4

Mayonnaise:
2 æggeblommer
1 tsk. salt
1 spsk æble- eller hvidvinseddike
2,5 dl neutral solsikkeolie
1 bundt dild.
500 g pil-selv rejer
8 skiver godt surdejsbrød
smør
citron
salt og peber.

Sådan laver du rejemadder med dildmayonnaise

Mayonnaise: Pisk æggeblommer, salt og eddike sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle – evt. få dråber til at begynde med, mens du pisker kraftigt.

Pas på med ikke at tilsætte olien for hurtigt, så skiller mayonnaisen. Gør den det, skal du starte forfra med nye æggeblommer. Smag til med salt og peber og vend finthakket dild i.

Pil rejerne.

Servér rejerne på smurt, evt. ristet brød med mayonnaise, salt, peber og citron til

Prøv også røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejer, Rugbrød, Smørrebrød, Sommer, Skaldyr, Dansk mad, Påskefrokost og Frokost