Rejer a la Michaud
Ingredienser
500 g rejer
salatblade , eks. rouquette, egebladesalat
200 g små nye kartofler
Aioli-sauce
1 fed hvidløg
1 æg
0,6 dl alm. olie
1 god teske dijonsennep
salt og peber
1 knivspids iransk safran
Sådan gør du
Pil rejerne og gem de forreste ben. Benene friteres et kort øjeblik. De gemmes til pynt. Kog kartoflerne, som pilles.
Lav aioli-saucen ved at knuse 1 fed hvidløg, som røres sammen med en æggeblomme, samt én god teske dijonsennep. Imens der røres, tilsættes 0,6 dl alm. olie (hæld i en tynd stråle for at undgå at saucen skiller!) Safran, salt og peber tilsættes.
Pisk æggehviden, så den bliver luftig. Halvdelen vendes i saucen, som med fordel kan stå og trække lidt, imens der anrettes. Tallerknen anrettes med salatbladene. Brug de spæde blade, som lægges rundt i kanten af tallerknen, i midten lægges de små pillede lune kartofler. Rejerne placeres oven på kartoflerne. Hæld aioli-saucen hist og pist på rejerne. Drys de friterede rejeben over retten.