Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 6 min.
Ikke fryse-egnet
600 g rejer
Romescosovs:
1-2 fed hvidløg
1 skive lyst brød uden skorpe
2-3 spsk olivenolie
50 g mandler og/eller hasselnødder
75 g grillede peberfrugter
30 g soltørrede tomater i olie
1 chili
1-2 spsk rødvins- eller sherryeddike
persille eller basilikum
salt og peber
- Steg hele hvidløgsfed og brød gyldent i olivenolie (1-2 min.). Rist mandler og/eller nødder på en pande 2-4 min. og hak dem i en foodprocessor.
- Tilsæt brød, hvidløg, afdryppede peberfrugter og tomater samt fintsnittet chili (uden frø og mellemvægge).
- Kør det jævnt og tilsæt afdryppet olie og saft (fra peberfrugter og tomater). Smag til med vineddike, finthakket persille eller basilikum, salt og peber og juster evt. konsistensen med olivenolie
- Anret rejerne med sovsen i små glas. Pynt evt. med persille eller basilikum og server med ristet brød.