Pyntede julesmåkager: Sådan laver du søde rensdyrkager
SPONSORERET indhold

Pyntede julesmåkager: Sådan laver du søde rensdyrkager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Julebagningen bliver ekstra hyggelig, når kagerne pyntes med glasur eller sjove ansigter. Vi har pyntet disse småkager som rensdyr, som selv familiens yngste kan være med til at pynte.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
30. nov. 2020 | Opskrift | Hjemmet
24 kager | Total: en time, 30 min | Arbejdstid: en time

Ingredienser

Chokoladecookies:

  • 175 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 1 æg str. L
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 75 g kakao
  • 1 spsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt

Pleskner:

  • 1 æg str. L
  • 60 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 60 g hvedemel

Chokoladeglasur:

  • ½ dl vand
  • 1 spsk. kakao
  • 15 g mørk chokolade (hakket)
  • ca. 200 g flormelis

Hvid glasur:

  • 1 spsk. pasteuriseret æggehvide
  • ¼ tsk. eddike
  • ca. 75 g flormelis

Pynt:

  • 24-48 saltkringler
  • 24 chokoladepastiller (f.eks. m&m's)

Sådann gør du:

  1. Chokoladecookies: Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker cremet med en håndmikser, og pisk æg og vaniljesukker i.
  2. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Rør det i dejen lidt ad gangen.
  3. Form dejen til 24 kugler (à ca. 25 g), og læg dem med god plads i mellem på et par bageplader med bagepapir. Tryk dem lidt flade – ca. 1 cm tykke.
  4. Bag én plade ad gangen midt i ovnen i ca. 10 min. Lad kagerne stå på pladen i 5 min., før de flyttes over på en rist til afkøling.
  5. Pleskner: Pisk æg og sukker meget luftigt med en håndmikser (3-5 min.). Sigt mel og vaniljesukker i æggeblandingen, og rør dejen forsigtigt sammen. Sæt dejen, med teskeer eller en sprøjtepose, til små kager på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 210 grader i 5-6 min. Sæt kagerne til afkøling på en bagerist.
  6. Chokoladeglasur: Giv vand, kakao og chokolade et opkog under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør sigtet flormelis i.
  7. Rensdyrkager: Smør chokoladecookies med glasur, og sæt en plesken på hver. Sæt hele eller knækkede saltkringler på som gevir. Dyp chokoladepastiller i glasur, og sæt på som næse.
  8. Hvid glasur: Rør æggehvide sammen med eddike og sigtet formelis til en tyk glasur. Sæt øjne på kagerne med en lille sprøjtepose foldet af madpapir.

Anbefalet til dig