Pyntede julesmåkager: Sådan laver du søde rensdyrkager
Foto: Martin Dyrløv De sødeste julesmåkager.

Pyntede julesmåkager: Sådan laver du søde rensdyrkager

Julebagningen bliver ekstra hyggelig, når kagerne pyntes med glasur eller sjove ansigter. Vi har pyntet disse småkager som rensdyr, som selv familiens yngste kan være med til at pynte.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 30 minutter
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: en time, 30 minutter
plate 24 kager

Chokoladecookies:

  • 175 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 1 æg str. L
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 75 g kakao
  • 1 spsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt

Pleskner:

  • 1 æg str. L
  • 60 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 60 g hvedemel

Chokoladeglasur:

  • ½ dl vand
  • 1 spsk. kakao
  • 15 g mørk chokolade (hakket)
  • ca. 200 g flormelis

Hvid glasur:

  • 1 spsk. pasteuriseret æggehvide
  • ¼ tsk. eddike
  • ca. 75 g flormelis

Pynt:

  • 24-48 saltkringler
  • 24 chokoladepastiller (f.eks. m&m's)

Sådann gør du:

  1. Chokoladecookies: Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker cremet med en håndmikser, og pisk æg og vaniljesukker i.
  2. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Rør det i dejen lidt ad gangen.
  3. Form dejen til 24 kugler (à ca. 25 g), og læg dem med god plads i mellem på et par bageplader med bagepapir. Tryk dem lidt flade – ca. 1 cm tykke.
  4. Bag én plade ad gangen midt i ovnen i ca. 10 min. Lad kagerne stå på pladen i 5 min., før de flyttes over på en rist til afkøling.
  5. Pleskner: Pisk æg og sukker meget luftigt med en håndmikser (3-5 min.). Sigt mel og vaniljesukker i æggeblandingen, og rør dejen forsigtigt sammen. Sæt dejen, med teskeer eller en sprøjtepose, til små kager på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 210 grader i 5-6 min. Sæt kagerne til afkøling på en bagerist.
  6. Chokoladeglasur: Giv vand, kakao og chokolade et opkog under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør sigtet flormelis i.
  7. Rensdyrkager: Smør chokoladecookies med glasur, og sæt en plesken på hver. Sæt hele eller knækkede saltkringler på som gevir. Dyp chokoladepastiller i glasur, og sæt på som næse.
  8. Hvid glasur: Rør æggehvide sammen med eddike og sigtet formelis til en tyk glasur. Sæt øjne på kagerne med en lille sprøjtepose foldet af madpapir.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Sæt evt. en lille prik smeltet chokolade i de hvide øjne med en tandstikker.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Julesmåkager, Bagning og Bageopskrifter