Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

pandekager
Foto: Nicolai Mørk

pandekager

Ricotta pancakes med brombær

Søde og lækre pandekager, der passer perfekt til morgen, brunch og aften. Dem laver vi igen og igen og igen...

plate 12 stk.
printer Print

150 g øko-speltmel, fuldkorns
2 tsk bagepulver
½ dl blomsterhonning
1¾ dl minimælk
150 g ricotta
3 æggehvider
olie til stegning
250-300 g brombær
4 spsk blomsterhonning

Sådan gør du:

  1. Kom mel og bagepulver i en skål, lav en fordybning i midten og tilsæt honning samt mælk og bland til en blød dej. Bland ricottaen i − dejen må godt være lidt klumpet!
  2. Pisk æggehviderne til blødt skum og fold dem ligeledes i dejen. Varm lidt olie i en pande med slip let-belægning og steg 2-3 spsk af dejen som små pandekager et par minutter på hver side.
  3. Hold pandekagerne varme i ovnen og server dem med friske bær og honning.


Energi pr. person ved 3 stk.: 330 kcal, fedt 22%, protein 17%, kulhydrat 61%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad, Pandekager, Brombær og Morgenmad