romkugler
SPONSORERET indhold

Rigtige romkugler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Normalt skal du altid bruge en kagerest til romkugler. Men hvem har overhovedet sådan én? Af samme grund starter denne opskrift med, at du bager basiskagen, du skal bruge!

Af: Redaktionen
21. okt. 2014 | Opskrift | Fit living
Ca. 12 stk.

Ingredienser

BASISKAGE:
1 æg
1 spsk Sukrin Gold
50 g smeltet smør
½ tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
½ dl mandelmel fra Funktionel Mad
1 spsk kokosfibre
TIL ROMKUGLERNE:
1 dl fløde
100 g mørk chokolade
1½ dl kokosmel
½ dl hasselnødder malet til mel
2 spsk kakaopulver
1-2 spsk Sukrin Gold
1 kop espressokaffe
½ dl hindbær, most(kan udelades)
½ tsk vaniljepulver
2 tsk romessens (eller mørk rom)
1 nip salt
KRYMMEL:
kokosmel
finthakkede usaltede
pistacienødder
frysetørrede hindbær

Sådan gør du:

Basiskage: Pisk æg med Sukrin Gold i en skål, kom derefter det smeltede smør i og pisk igen. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk, til du har en tyk kagedej. Opvarm ovnen til 180 grader. Hæld dejen i 2-3 muffinforme, gerne af silikone og bag dem i den varme ovn i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne i toppen. Tag dem ud og lad dem afkøle, evt. i køleskab.
ROMKUGLERNE: Opvarm fløden i en kasserolle og smelt chokoladen heri. Smuldr kagen ned i en skål og tilsæt derefter alle ingredienserne. Rør det hele sammen til en fast kagedej med elpiskeren. Sæt dejen i køleskabet i 3-4 timer, til dejen er fast nok til at blive trillet. Tril dem til kugler og rul dem i drysset. Opbevar på køl, til de skal spises.

SE OGSÅ: 10 ting, du skal vide om LCHF

Opskriften stammer fra bogen ”MÆT & SLANK MED LCHF”, Jane Faerber, Politikens Forlag, 250 kr.