romkugler

romkugler

Rigtige romkugler

Normalt skal du altid bruge en kagerest til romkugler. Men hvem har overhovedet sådan én? Af samme grund starter denne opskrift med, at du bager basiskagen, du skal bruge!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate Ca. 12 stk.

BASISKAGE:
1 æg
1 spsk Sukrin Gold
50 g smeltet smør
½ tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
½ dl mandelmel fra Funktionel Mad
1 spsk kokosfibre
TIL ROMKUGLERNE:
1 dl fløde
100 g mørk chokolade
1½ dl kokosmel
½ dl hasselnødder malet til mel
2 spsk kakaopulver
1-2 spsk Sukrin Gold
1 kop espressokaffe
½ dl hindbær, most(kan udelades)
½ tsk vaniljepulver
2 tsk romessens (eller mørk rom)
1 nip salt
KRYMMEL:
kokosmel
finthakkede usaltede
pistacienødder
frysetørrede hindbær

Sådan gør du:

Basiskage: Pisk æg med Sukrin Gold i en skål, kom derefter det smeltede smør i og pisk igen. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk, til du har en tyk kagedej. Opvarm ovnen til 180 grader. Hæld dejen i 2-3 muffinforme, gerne af silikone og bag dem i den varme ovn i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne i toppen. Tag dem ud og lad dem afkøle, evt. i køleskab.
ROMKUGLERNE: Opvarm fløden i en kasserolle og smelt chokoladen heri. Smuldr kagen ned i en skål og tilsæt derefter alle ingredienserne. Rør det hele sammen til en fast kagedej med elpiskeren. Sæt dejen i køleskabet i 3-4 timer, til dejen er fast nok til at blive trillet. Tril dem til kugler og rul dem i drysset. Opbevar på køl, til de skal spises.

SE OGSÅ: 10 ting, du skal vide om LCHF

Opskriften stammer fra bogen ”MÆT & SLANK MED LCHF”, Jane Faerber, Politikens Forlag, 250 kr.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Dessert og Romkugler