Opskrift på rimmet laks med grønkålssalat
SPONSORERET indhold

Rimmet laks med grønkålssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Mette Mølbak Foto: Line Thit Klein
12. nov. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
12

Ingredienser

Laks:
3 spsk sukker
4 spsk havsalt
1 side laks – dvs. en hel filet
2 spsk dildfrø
1 spsk korianderfrø
1 1/2 dl dildsnaps
1 stort nip safran
2 økologiske appelsiner, skal og saft.

Grønkålssalat:
15 blade grønkål
1 1/2-2 dl fløde
1 skalotteløg, fintsnittet
6 cm peberrod, revet
1 1/2 økologisk citron, revet skal og saft
1 fennikel
salt og friskkværnet peber

Anretning:
1 stort bundt dild

Sådan gør du

Laks:
Bland sukker og havsalt, læg 1/3 af blandingen i et fad, der kan rumme laksesiden. Læg laksesiden med skindsiden nedad og gnid den resterende 2/3 af blandingen på kødsiden. Lad det trække en times tid på køl. Stød dildfrø og korianderfrø groft i en morter, til frøene er let knust.  Bland krydderierne med snaps, safran, appelsinsaft og -skal. Hæld den våde blanding over laksesiden i fadet og lad den marinere i 3-5 døgn. Husk at vende laksen mindst en gang om dagen. Når laksen er klar, tages den op af marinaden og duppes tør med køkkenrulle. Kødsiden skrabes let med bagsiden af en kniv for at fjerne de fleste af de grove krydderier. Hak dilden fint, fordel den over laksens kødside og pres den fast med håndfladen. Skær laksen i tynde skiver. Begynd i hovedenden og skær frem mod hovedet og ikke mod halen, som mange tror. På denne måde bliver skiverne meget pænere, og man begynder med det bedste stykke på laksen. Anret skiverne på et smukt stort fad.

Grønkålssalat:
Skyl grønkålsbladene grundigt og rib bladene af. Dup grønkålen tør eller slyng den i en salatslynge og hak den fint. Rør fløde, skalotteløg, peberrod, citronskal og -saft sammen, smag til med salt (nok til også at salte kålen) og friskkværnet peber. Flødecremen vil nu tykne let pga. syren, og det er også meningen.
Skær fennikel i meget tynde skiver. Bland grønkål og fennikelskiver i cremen og smag igen til med salt og peber.

Anretning:
Servér laksen i tynde skiver, anrettet på et stort smukt fad. Kom grønkålssalaten ved siden af og server med lunt, groft hjemmebagt hvedebrød og gerne med en dildsnaps.