Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Risalamande med citrussovs
Foto: Line Falck

Risalamande med citrussovs - opskrift fra Hjemmet

Risalamande med citrussovs

Julen er en fest for den hjemmelavede mad, og i juledagene spiser vi nærmest hele tiden. Nyd den skønne mad og hav en rigtig god jul!

6-8 personer
Print

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 55 min.
Afkøling: ca. 2 timer

Risengrød:
225 g risengryn
2 dl vand
1 knivspids salt
1¼ l mælk
et godt drys sukker
ca. 100 g flormelis

Fyld:
½ l piskefløde
1 stang vanilje
1 citron (alt.½ tsk. fintrevet citronskal og ca. 2 spsk. citronsaft)
1 lime (eller ½ tsk.
fintrevet limeskal og ca. 1 spsk. limesaft)
100 g mandelsplitter (eller mandler)
evt. 1 hel mandel
Drys:
fintrevet lime- og appelsinskal
2 spsk. mandelsplitter
Citrussovs:
3-4 appelsiner (eller 3 dl appelsinjuice)
1 spsk. majsstivelse
ca. 1 dl Grand Marnier

  1. 10 min. i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og mælk, og bring det i kog. Rør jævnligt over hele bunden af gryden. Kog grøden færdig i ca. 45 min. Drys grøden med sukker på overfladen, og lad den blive kold. Tilsæt flormelis.
  2. Pisk fløden med kornene fra vaniljestangen til skum. Tilsæt citron- og limeskal. Vend det i den helt kolde risengrød med mandelsplitter − helst lige inden servering. Smag til med citron- og limesaft og flormelis. Kom evt. en hel mandel i risalamanden til vinderen af mandelgaven.
  3. Drys risalamanden med appelsin- og limeskal og mandelsplitter lige før servering.
  4. Citrussovs: Pisk appelsinjuice sammen med majsstivelse i en gryde. Kog i ca. 4 min. under omrøring. Pisk Grand Marnier i.
  5. Servér risalamande med citrussovs. Lav evt. en marcipangris til mandelgave.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Julemad og Risalamande