Risalamande med citrussovs
SPONSORERET indhold

Risalamande med citrus & Grand Marnier

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Til jul hører risalamande, og hvorfor ikke prøve en ny opskrift med citrussauce og Grand Marnier på toppen? Her får du opskriften på en let og lækker risalamande med en anderledes og frisk topping:

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
04. dec. 2020 | Opskrift | Hjemmet
6-8 personer | Total: en time, 25 min | Arbejdstid: 15 min

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 55 min.
Afkøling: ca. 2 timer

Risengrød:
225 g risengryn
2 dl vand
1 knivspids salt
1¼ l mælk
et godt drys sukker
ca. 100 g flormelis

Fyld:
½ l piskefløde
1 stang vanilje
1 citron (alternativt ½ tsk. fintrevet citronskal og ca. 2 spsk. citronsaft)
1 lime (eller ½ tsk. fintrevet limeskal og ca. 1 spsk. limesaft)
100 g mandelsplitter (eller mandler)
evt. 1 hel mandel

Drys:
fintrevet lime- og appelsinskal
2 spsk. mandelsplitter

Citrussovs:
3-4 appelsiner (eller 3 dl appelsinjuice)
1 spsk. majsstivelse
ca. 1 dl Grand Marnier

Sådan laver du risalamande med citrus & Grand Marnier

  1. Kog vand og grødris i10 min. i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og mælk, og bring det i kog.
  2. Rør jævnligt over hele bunden af gryden. Kog grøden færdig i ca. 45 min.
  3. Drys grøden med sukker på overfladen, og lad den blive kold.
  4. Tilsæt flormelis.
  5. Pisk fløden med kornene fra vaniljestangen til skum. Tilsæt citron- og limeskal.
  6. Vend det i den helt kolde risengrød med mandelsplitter − helst lige inden servering.
  7. Smag til med citron- og limesaft og flormelis. Kom evt. en hel mandel i risalamanden til vinderen af mandelgaven.
  8. Drys risalamanden med appelsin- og limeskal og mandelsplitter lige før servering.
  9. Citrussovs: Pisk appelsinjuice sammen med majsstivelse i en gryde. Kog i ca. 4 min. under omrøring. Pisk Grand Marnier i.
  10. Servér risalamande med citrussovs. Lav evt. en marcipangris til mandelgave.

Anbefalet til dig