SPONSORERET indhold
Sukkerfri risalamande med kirsebærsovs
Risalamande til diabetikere - skøn opskrift på sukkerfri risalamande, som alle kan nyde juleaften.
Af: Opskrifterne er fra „Julemad – kager og konfekt” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06
Foto: Opskrifterne er fra „Julemad – kager og konfekt” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06
(4 personer)
Ingredienser
Risalamande:
¾ dl (ca. 50 g) grødris
1 dl vand
4 dl letmælk
½ flækket vaniljestang
10 mandler (ca. 10 g)
sødemiddel
1 dl piskefløde
Kirsebærsovs:
2 dl syltede kirsebær og saft uden sukker
½ spsk kartoffelmel
1 dl vand
sødemiddel (svarende til ca. 20 g sukker)
Sådan laver du sukkerfri risalamande
- Kog ¾ dl grødris (ca. 50 g), 1 dl vand, 4 dl letmælk og ½ flækket vaniljestang til grød ved svag varme ca. 40 min.
- Lad grøden blive kold og tag vaniljestangen op.
- Skold, smut og hak 10 mandler (ca. 10 g) og bland dem i den kolde grød. Smag til med sødemiddel.
- Pisk 1 dl piskefløde til skum og vend det i grøden. Tilsæt evt. 1 hel smuttet mandel.
- Stil desserten koldt til serveringen. Giv kirsebærsovs til.
- Kirsebærsovs: Bring 2 dl syltede kirsebær og saft uden tilsat sukker i kog.
- Rør ½ spsk kartoffelmel ud i 1 dl vand. Tag de kogende kirsebær fra varmen og rør kartoffelmelsjævningen i. Smag til med sødemiddel (svarende til ca. 20 g sukker).