Risalamande med kirsebærsovs
SPONSORERET indhold

Sukkerfri risalamande med kirsebærsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Risalamande til diabetikere - skøn opskrift på sukkerfri risalamande, som alle kan nyde juleaften.

Af: Opskrifterne er fra „Julemad – kager og konfekt” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06 Foto: Opskrifterne er fra „Julemad – kager og konfekt” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06
08. aug. 2011 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Risalamande:
¾ dl (ca. 50 g) grødris
1 dl vand
4 dl letmælk
½ flækket vaniljestang
10 mandler (ca. 10 g)
sødemiddel
1 dl piskefløde

Kirsebærsovs:
2 dl syltede kirsebær og saft uden sukker
½ spsk kartoffelmel
1 dl vand
sødemiddel (svarende til ca. 20 g sukker)

Sådan laver du sukkerfri risalamande

  1. Kog ¾ dl grødris (ca. 50 g), 1 dl vand, 4 dl letmælk og ½ flækket vaniljestang til grød ved svag varme ca. 40 min.
  2. Lad grøden blive kold og tag vaniljestangen op.
  3. Skold, smut og hak 10 mandler (ca. 10 g) og bland dem i den kolde grød. Smag til med sødemiddel.
  4. Pisk 1 dl piskefløde til skum og vend det i grøden. Tilsæt evt. 1 hel smuttet mandel.
  5. Stil desserten koldt til serveringen. Giv kirsebærsovs til.
  6. Kirsebærsovs: Bring 2 dl syltede kirsebær og saft uden tilsat sukker i kog.
  7. Rør ½ spsk kartoffelmel ud i 1 dl vand. Tag de kogende kirsebær fra varmen og rør kartoffelmelsjævningen i. Smag til med sødemiddel (svarende til ca. 20 g sukker).