Risdessert med tørrede frugter
SPONSORERET indhold

Risdessert med tørrede frugter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skønt alternativ til den klassiske ris a la mandé.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
20. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4-5 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Afkøling: ca. 2 timer
Kogetid: ca. 55 min.
Ikke fryse-egnet
100 g grødris
1 dl vand
1 knivspids salt
6 dl mælk
2 spsk sukker
50 g syltet orangeskal (hakket)
50 g rosiner
5-6 dadler (udstenede, hakkede)
1 stang vanilje (kornene)
2½ dl piskefløde (letpisket skum)
Drys: syltet orangeskal (hakket)

  1. Kog vand og grødris i ca. 10 min. i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og mælk og bring det i kog. Rør jævnligt over hele bunden af gryden. Kog grøden i ca. 45 min., til risene er kogt ud.
  2. Drys sukker på grødens overflade og lad den blive kold. Rør grøden sammen med orangeskal, rosiner og dadler.
  3. Pisk fløden til skum sammen med vaniljekorn og vend sammen med grøden. Drys med orangeskal.