Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Afkøling: ca. 2 timer
Kogetid: ca. 55 min.
Ikke fryse-egnet
100 g grødris
1 dl vand
1 knivspids salt
6 dl mælk
2 spsk sukker
50 g syltet orangeskal (hakket)
50 g rosiner
5-6 dadler (udstenede, hakkede)
1 stang vanilje (kornene)
2½ dl piskefløde (letpisket skum)
Drys: syltet orangeskal (hakket)
- Kog vand og grødris i ca. 10 min. i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og mælk og bring det i kog. Rør jævnligt over hele bunden af gryden. Kog grøden i ca. 45 min., til risene er kogt ud.
- Drys sukker på grødens overflade og lad den blive kold. Rør grøden sammen med orangeskal, rosiner og dadler.
- Pisk fløden til skum sammen med vaniljekorn og vend sammen med grøden. Drys med orangeskal.