RISSALAT MED BAGTE GRØNSAGER OG KYLLING
Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(4 pers.)
½ kg jordskokker
2 pastinakker
2 æbler
1 spsk. olivenolie
250 g kyllingebrystfilet uden skind og ben
2 dl bouillon
200 g kogte røde ris (kan erstattes af alle slags ris)
salt og peber
1 potte frisk basilikum
Sennepsdressing:
1 spsk. vineddike
3 spsk. olivenolie
2 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. flydende honning
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Skræl grønsagerne, og skær dem i mundrette stykker. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i både. Vend grønsager og æbler med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 25 min., til de er møre.
3. Kog kyllingen i bouillon i ca. 8 min. Tag kyllingen op, og pluk kødet i mindre stykker.
4. Ryst ingredienserne til dressingen sammen.
5. Vend kogte ris med grønsager, kylling og dressing. Krydr med salt og peber, og top med masser af frisk basilikum.
► SE OGSÅ: Ros til risen
► SE OGSÅ: Rødbedesalat med fuldkornsris og grillstegt tun
► SE OGSÅ: Hokkaido-risotto med salvie-gulerødder