Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Rissalat med kokosdrys
Foto: Line Falck

Rissalat med kokosdrys - opskrift fra Hjemmet

Rissalat med kokosdrys

En indisk inspireret risret med et eksotisk drys af kokos.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: ca. 1 time
Koge-/stegetid: 1 time
3-4 dl fuldkornsris eller brune ris (kog som ­angivet på pakken)
2 spsk. olie (neutralt smagende)
1-2 tsk. garam masala (eller karry)
1 tsk. hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
4-5 forårsløg
1 rød snackpeberfrugt
3-4 stilke bladselleri
1 dl kokosmel
4 spsk. hakket bredbladet persille
Pynt:
bladselleritoppe

  1. Kog risene som angivet på emballagen. Fuldkornsris har længere kogetid end hvide ris.
  2. Rør olie med garam masala eller karry. Tilsæt eddike, og krydr med salt og peber. Lad dressingen stå og trække.
  3. Snit forårsløg, peberfrugt og bladselleri i små stykker.
  4. Rist kokosmel gyldent på en tør pande under omrøring.
  5. Bland de varme eller lune ris med dressingen, de snittede grøntsager, hakket persille og halvdelen af kokossen. Smag til med salt og peber. Drys resten af den ristede kokos på toppen, og pynt med blade af bladselleri.
Se, hvad vi ellers skriver om: Indisk mad, Vegetarisk og Hovedret