Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 bdt nye gulerødder
1 spsk jomfru-olivenolie
salt og peber
Kold bearnaise:
½ dl vineddike
½ dl hvidvin
1 skalotteløg (fintsnittet)
1 bdt frisk estragon
5 sorte peberkorn
2 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche
salt og peber
- Bearnaise-essens: Kom vineddike, hvidvin, skalotteløg, et par hakkede stilke estragon og hel peber i en lille gryde og giv det et opkog. Skru lidt ned og lad det koge ind til ca. halvdelen. Si det over i en kop.
- Rør mayonnaise sammen med cremefraiche og smag til med bearnaiseessensen. Tilsæt finthakket estragon og smag til med salt og peber.
- Skrub eller skræl gulerødderne og steg dem langsomt møre på en pande med olie. Krydr med salt og peber og servér med kold bearnaise – som forret eller tilbehør til kød, fugl eller fisk.