Ristet hellefisk
Lækker og nem fisk til aften.
Ingredienser
2 store tomater
2 avokadoer
1 grøn chili
½ bdt. koriander
½ rødløg
2 spsk olivenolie
1 spsk limesaft
3 spsk olivenolie
2 spsk limesaft
1 fed hvidløg
½ bdt. koriander
4 steaks af hellefisk
salt og peber
Sådan gør du: Snit et kryds i hver tomat, og dyp dem 30 sekunder i kogende vand. Flå skindet af, og skær tomaterne i tern. Del avokadoerne, fjern stenene, og skrab kødet ud med en ske. Hak chili, koriander og løg. Bland tomat, avokado, løg, chili, koriander, olivenolie og limesaft i en skål. Dæk skålen til, og lad salaten trække ved stuetemperatur i 45 minutter. Bland olie, limesaft og revet hvidløg sammen i et fad, og krydr med salt og peber. Læg fiskesteakene i marinaden, og stil det køligt i ½ time. Vend fisken flere gange, så den bliver marineret på begge sider. Tænd ovnen på 200°. Lad fiskesteakene dryppe af, og læg dem i et grillfast fad. Bag dem i ovnen i 8-10 minutter. Servér fisken med avokadosalat pyntet med koriander og lime.
● ● ● Energi pr. 100 gram: 166 kcal, fedt 14, protein 7,1, kulhydrat 4,6