Opskrift på ristet pighvar med brændt smør, knoldselleri og polenta
SPONSORERET indhold

Ristet pighvar med brændt smør, knoldselleri og polenta

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Lene Halmø Terkelsen Foto: Rasmus Baaner
13. jan. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
5

Ingredienser

5 stykker pighvar à 170 g.
kapers, citronfileter og brøndkarse til pynt.

Brændt smør:
180 g økologisk smør
30 g macademianødder
3 tsk soja
6 blade salvie.

Knoldselleripuré:
500 g selleri
170 g smør
1,5 dl piskefløde
salat og peber

Polenta:
1,125 l vand
1,125 l tynd hønsefond
300g fintmalet polenta
parmesan
creme fraiche, 38 %
salt og peber
rasp, gerne af typen Panko.

Sådan gør du

Brændt smør:
Brun smørret og tilsæt de øvrige ingredienser. Smag til med salvie.

Knoldselleripuré:
Kog sellerien mør i vand og blend den med smør og fløde. Smag til med salt og peber.

Polenta:
Kog vand og hønsefond op og tilsæt polentaen. Kog den under låg i 40 min, men rør i den hver 3 minut.
Smag til med parmesan, cremefraiche, salt og peber.
Beklæd en bageplade med film og skær polentaen i kvadrater af 2 x 2 cm.
Paner den i rasp og steg den på en pande til de er gyldne på alle sider.

Steg pigvaren på panden i smør og krydr på begge sider med havsalt og hvid peber.
Lun selleripuréen, anret med polenta og brunet smør. Pynt med kapers, citronfileter og brøndkarse