Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på ristet pighvar med brændt smør, knoldselleri og polenta
Foto: Rasmus Baaner Ristet pighvar med brændt smør, knoldselleri og polenta

Opskrift på ristet pighvar med brændt smør, knoldselleri og polenta

Ristet pighvar med brændt smør, knoldselleri og polenta

5
Print

5 stykker pighvar à 170 g.
kapers, citronfileter og brøndkarse til pynt.

Brændt smør:
180 g økologisk smør
30 g macademianødder
3 tsk soja
6 blade salvie.

Knoldselleripuré:
500 g selleri
170 g smør
1,5 dl piskefløde
salat og peber

Polenta:
1,125 l vand
1,125 l tynd hønsefond
300g fintmalet polenta
parmesan
creme fraiche, 38 %
salt og peber
rasp, gerne af typen Panko.

Sådan gør du

Brændt smør:
Brun smørret og tilsæt de øvrige ingredienser. Smag til med salvie.

Knoldselleripuré:
Kog sellerien mør i vand og blend den med smør og fløde. Smag til med salt og peber.

Polenta:
Kog vand og hønsefond op og tilsæt polentaen. Kog den under låg i 40 min, men rør i den hver 3 minut.
Smag til med parmesan, cremefraiche, salt og peber.
Beklæd en bageplade med film og skær polentaen i kvadrater af 2 x 2 cm.
Paner den i rasp og steg den på en pande til de er gyldne på alle sider.

Steg pigvaren på panden i smør og krydr på begge sider med havsalt og hvid peber.
Lun selleripuréen, anret med polenta og brunet smør. Pynt med kapers, citronfileter og brøndkarse


Se, hvad vi ellers skriver om: Polenta, Grød, Fisk, Italiensk mad og Hovedret