Ristet pighvar med brændt smør, knoldselleri og polenta
Ingredienser
5 stykker pighvar à 170 g.
kapers, citronfileter og brøndkarse til pynt.
Brændt smør:
180 g økologisk smør
30 g macademianødder
3 tsk soja
6 blade salvie.
Knoldselleripuré:
500 g selleri
170 g smør
1,5 dl piskefløde
salat og peber
Polenta:
1,125 l vand
1,125 l tynd hønsefond
300g fintmalet polenta
parmesan
creme fraiche, 38 %
salt og peber
rasp, gerne af typen Panko.
Sådan gør du
Brændt smør:
Brun smørret og tilsæt de øvrige ingredienser. Smag til med salvie.
Knoldselleripuré:
Kog sellerien mør i vand og blend den med smør og fløde. Smag til med salt og peber.
Polenta:
Kog vand og hønsefond op og tilsæt polentaen. Kog den under låg i 40 min, men rør i den hver 3 minut.
Smag til med parmesan, cremefraiche, salt og peber.
Beklæd en bageplade med film og skær polentaen i kvadrater af 2 x 2 cm.
Paner den i rasp og steg den på en pande til de er gyldne på alle sider.
Steg pigvaren på panden i smør og krydr på begge sider med havsalt og hvid peber.
Lun selleripuréen, anret med polenta og brunet smør. Pynt med kapers, citronfileter og brøndkarse