Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
ca. 1 kg roastbeef (af okseinderlår eller – klump, snøret)
1 spsk smør + 1 spsk olie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 gulerødder (stykker)
3-4 porrer (ringe)
3-4 spsk bredbladet persille (grofthakket)
12-15 kæmpekapers (eller 3 spsk kapers)
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Tilbehør:
citron
brød
olivenolie til at dyppe brødet i
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Varm en pande godt op med smør og olie. Brun kødet på alle sider og krydr med salt og peber.
- Læg roastbeefen i et ovnfast fad og sæt det i midten af ovnen. Tænd på 150 grader og steg, til centrumtemperaturen (målt med stegetermometer) er 55-60 grader.
- Lad stegen hvile i mindst 20 min.
- Kog grønsagerne i letsaltet vand i ca. 5 min., til de er møre og bland med persille, kapers og olie.
- Servér tynde skiver kød med grønsager, citron, brød og olie.