Roastbeef
SPONSORERET indhold

Roastbeef

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
06. sep. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
ca. 1 kg roastbeef (af okseinderlår eller – klump, snøret)
1 spsk smør + 1 spsk olie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 gulerødder (stykker)
3-4 porrer (ringe)
3-4 spsk bredbladet persille (grofthakket)
12-15 kæmpekapers (eller 3 spsk kapers)
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Tilbehør:
citron
brød
olivenolie til at dyppe brødet i

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Varm en pande godt op med smør og olie. Brun kødet på alle sider og krydr med salt og peber.
  3. Læg roastbeefen i et ovnfast fad og sæt det i midten af ovnen. Tænd på 150 grader og steg, til centrumtemperaturen (målt med stegetermometer) er 55-60 grader.
  4. Lad stegen hvile i mindst 20 min.
  5. Kog grønsagerne i letsaltet vand i ca. 5 min., til de er møre og bland med persille, kapers og olie.
  6. Servér tynde skiver kød med grønsager, citron, brød og olie.