Roastbeef med æbler
SPONSORERET indhold

Roastbeef med æbler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
29. dec. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: ca. 30 min.
800 g okseinderlår (snøret)
20 g smør
3 æbler
1 løg
små kviste rosmarin
1 spsk. olie
salt og peber
Tilbehør: stegte kartoffelbåde, dampede grønne bønner og kold sauce af cremefraiche rørt med klippet purløg,
salt og peber

  1. Krydr kødet med salt og peber, og brun det på alle sider i smør på en stegepande.
  2. Læg det brunede kød i en bradepande. Skær æblerne i både, og fjern stilk, blomst og kernehus.
  3. Skær løget i både, og fordél æble- og løgbåde omkring kødet sammen med rosmarinstilke. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
  4. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader på midterste ovnribbe i ca. 25 min. Kødets centrumtemperatur (målt med stegetermometer) skal være 58-60 grader. Lad kødet trække i 15 min., før du skærer det i tynde skiver.
  5. Tip: Evt. overskydende kød kan bruges til pålæg.