Roastbeef opskrift

Foto: Tia Borgsmidt Lækker roastbeef med skønt tilbehør.

Roastbeef i ovn med lækkert tilbehør

Roastbeef med grov kartoffel-selleri-mos

Mange er lidt bange for at stege en roastbeef, for hvad nu hvis, den bliver tør - eller får for lidt? Det er faktisk slet ikke så svært at stege en roastbeef i ovnen - her får du opskriften på en lækker ovnstegt roastbeef med super lækkert tilbehør.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time
plate Aftensmad til 4 personer + lidt rester til pålæg
Ingredienser

1 kg roastbeef af okseinderlår, gerne kødkvæg
salt og peber
25 g smør
Grov kartoffelsellerimos:
700 g kartofler
300 g knoldselleri
2 dl kogende mælk
30 g smør salt og peber

Desuden:
2 æbler
2 tsk. sukker
20 g smør

Pynt: persille
Tilbehør: kogte grønne bønner

Sådan laver du roastbeef

1. Krydr kødet med salt og peber. Smelt smørret på en pande, til det er afbruset og gyldent. Brun kødet på alle sider. Læg herefter stegen i en smurt bradepande. Stik et digitalt stegetermometer i kødets centrum. Stil stegen i ovnen ved 160 gr. på midterste ovnribbe. Tag stegen ud, når temperaturen er på 55-58 gr., alt efter hvor rødt du ønsker kødet. Det tager ca. 30 min.

2. Skær det kød, I skal have til middag i tynde skiver. Afkøl resten af kødet. Pak det ind, og kom det i køleskab natten over, og brug det som pålæg eller til biksemad dagen efter.

3. Skræl kartofler og selleri. Skær kartoflerne i skiver på ca. 2 cm's tykkelse. Skær sellerien i tern ca. 1 x 1 cm. Kog kartofler og selleri ca. 25 min. i usaltet vand. Hæld vandet fra. Mos kartofler og selleri groft med en kartoffelmoser, piskeris eller håndmikser. Kom den kogende mælk i, og mos lidt igen. Kom smørret i, og mos, til det er smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Pynt med hakket persille.

PRØV OGSÅ: Oksesteg med svampe og portvinssauce

4. Skær æblerne i kvarter. Fjern kernehuse og stilke. Skær bådene i endnu tyndere både. Kom dem i en skål, og vend sukkeret i. Smelt smørret på en pande, til det er gyldent. Steg æblebådene, til de er gyldne. Server roastbeefen med kartoffelmos, stegte æblebåde og bønner.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Roastbeef, Steg og Hovedret

610x200_woordy_knap2.jpeg