Ingredienser
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
1 stor rødbede (125 g revet)
1 usprøjtet citron
125 g friske eller frosne hindbær
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør
citronskal
1 tsk vaniljesukker
250 g sukker
2 æg str. L
Creme:
125 g flødeost naturel
60 g blødt smør
½ stang vanilje
125 g flormelis
Pynt: 125 g friske hindbær
- Tænd ovnen på 175 grader og fór en muffinform med 12 huller med papirforme. Skræl rødbeden og riv den fint. Vask citronen, riv skallen fint og læg den til side.
- Pres saften af ½ citron. Blend den revne rødbede til puré sammen med hindbær og citronsaft. Sigt mel og bagepulver sammen. Pisk smør, citronskal, vaniljesukker og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Vend skiftevis mel og den røde puré i dejen.
- Fordel dejen i papirformene og bag kagerne midt i ovnen 30-35 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og stil dem til afkøling på en rist. Pisk flødeost, smør og vaniljekorn til en luftig creme. Sigt flormelis og pisk den i glasuren til passende smag og konsistens.
- Sæt glasuren i køleskabet ½ times tid, før den fordeles på de afkølede kager med en paletkniv eller en sprøjtepose. Pynt med friske hindbær.