Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rød thai
Foto: Jes Buusmann

Rød thai - opskrift fra Hendes Verden

Rød thai

I Thailand laver man som regel selv sin currypaste. Det er lidt tidskrævende, og retterne her kan sagtens laves med den færdige fra supermarkedet. Men har du tiden og mod på det, så lav din egen efter denne opskrift på rød carrypaste, og oplev, hvor intens en smag du får ud af det.

ca. 6 spsk.
Print

1 spsk. korianderfrø eller 1 tsk. stødt
2 kardemommefrø eller 1⁄4 tsk. stødt
1⁄2 tsk. sorte peberkorn
1⁄2 tsk. salt
5 store, røde milde chilier skal lægges i blød i koldt vand 1 time (hvis du vil have en mildere udgave kan du bruge 1 chili og 1 lille rød peberfrugt i stedet)
Desuden:
1 tsk. hakket frisk ingefær
1 spsk. hakket citrongræs, brug kun den nederste tredjedel
1 tsk. reven limeskal
evt. 1 spsk. hakket korianderrod eller
1 spsk. friske korianderblade
3 spsk. hakket skalotteløg
2 spsk. hakket hvidløg
1 spsk. fishsauce
evt. 2 små, hakkede thaichilier, hvis man vil have det meget hot

  1. Rist kardemomme- og korianderfrø på en pande, til de er gyldne, hvis du bruger stødte krydderier, skal de ikke ristes. Kom de ristede frø i en morter med peberkorn og salt. Stød det sammen.
  2. Rens chilierne for stilk og kerner. Kom chilierne og de øvrige ingredienser i morteren, og stød det til en jævn masse. Du kan bruge en blender til at findele ingredienserne med først, og så evt. komme dem i morteren til sidst, og støde dem til en cremet masse. Tilsæt evt. lidt vand i blenderen for at få den mikset jævn. Currypaste skal være cremet og ensartet, så er den færdig. Det kan godt tage op til 30 min. at støde den i morteren, så sæt dig godt tilrette og nyd processen. Det dufter herligt af krydderierne. Det er vigtigt, at du bruger en god, stor, tung morter.
Se, hvad vi ellers skriver om: Thai mad