Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Rødbedecarpaccio med appelsin
Foto: Martin Dyrløv

Rødbedecarpaccio med appelsin - opskrift fra Hjemmet

Rødbedecarpaccio med appelsin

Carpaccio er egentlig navnet på en ret af tynde skiver råt oksekød. Her har jeg brugt sæsonens smukke rødbeder på næsten samme måde.

plate (2 personer)
printer Print

Arbejdstid: 25 min.
Ingredienser:
2 rødbeder (f.eks. bolsjebeder)
1 appelsin (økologisk)
2 spsk. valnøddeolie (eller olivenolie)
1 tsk. ahornsirup
salt og peber
30 g fetaost
¾-1 dl fløde (eller mælk)
rødbedespirer (eller frisk mynte)

  1. Skræl rødbederne, og skær dem i papirtynde skiver på en mandolin (rivejern med finindstilling) eller med en skarp kniv. Anret dem på 2 tallerkner.
  2. Rør 2-3 spsk. appelsinsaft sammen med fintrevet appelsinskal, olie, ahornsirup, salt og peber. Dryp dressingen over rødbederne.
  3. Blend fetaost cremet med fløde, og dryp den over anretningerne. Pynt med rødbedespirer, og servér som forret eller tilbehør.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rødbeder, Appelsin, Carpaccio og Forret