Rødbedekornotto
SPONSORERET indhold

Rødbedekornotto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvis du ikke kan skaffe rødbeder med top, kan du måske købe rødbedesalat (fine rødbedeblade), som du kan vende i retten før servering.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
28. sep. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 40 min.
Ingredienser:
125 g kornperler (f.eks. spelt)
300 g rødbeder (med top)
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1-2 tsk. citronskal (økologisk)
3 dl bouillon (eller vand)
2 tsk. blå birkes
salt og peber
Tilbehør:
cremefraiche (eller flødeost)

  1. Skyl spelten grundigt i koldt vand, og hæld den til afdrypning i et dørslag.
  2. Skær toppen af rødbederne, og skyl dem grundigt. Del dem evt. i stilke og blade. Skræl rødbederne, og skær halvdelen i små terninger (1 x 1 cm). Riv resten groft.
  3. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér dem bløde og blanke i en gryde med olie.
  4. Tilsæt de 2 slags rødbeder, og vend korn og fintrevet citronskal i. Tilsæt bouillon, og giv det et opkog. Skru ned for varmen, og lad retten simre under låg i ca. 20 min.
  5. Sluk for varmen, vend rødbedetoppene i, og lad retten trække under låg i ca. 10 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt birkes og evt. lidt mere citronskal. Servér som tilbehør eller som en selvstændig grøn ret, evt. med lidt cremefraiche som topping.