Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rødbedesalat opskrift med kylling
Foto: Line Thit Klein Rødbedesalat med ovnstegt kylling

Rødbedesalat opskrift med kylling

Rødbedesalat med ovnstegt kylling

45 minutter
Print
4

1 kylling
salt og peber
3 kviste timian
lidt olivenolie
500 g rødbeder
2 æbler, gerne syrlige
½ citron, saften heraf
½ appelsin, saften heraf
¼ - ½ tsk wasabi
1½ tsk flydende honning
1 spsk olivenolie
1 dl græskarkerner
lidt salt.

Tilbehør: kogte kartofler eller groft brød

Sådan gør du

Rens kyllingen for indmad og parter den i 8 stykker. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt, peber, timian og lidt olivenolie. Steg kyllingestykkerne i ovnen ca. 45 min. til kødet er gennemstegt.
Skræl rødbederne og skær dem i tynde strimler, f.eks. på en mandolin eller riv dem på en grove side af rivejernet. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i tynde skiver. Rør citronsaft, appelsinsaft, wasabi, honning og lidt salt sammen i en lille skål.
Kom olivenolie på en pande og rist græskarkernerne nogle minutter til de begynder at poppe. Hæld dem ud på en tallerken og krydr med salt.
Bland de tynde rødbedestrimler sammen med wasabi-dressingen, æblerne og krydr med salt, lidt friskkværnet peber og ristede græskarkerner.

Servér kyllingen med rødbedesalaten og spis kartofler eller brød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rødbeder, Efterår, Efterårsmad, Kylling, Dansk mad og Hovedret