Rødfisk, tamarinsauce og risnudler
Ingredienser
3 dl fiskebouillon
2 spsk fiskesauce
1 tsk knust ingefær
1-2 spsk tamarinpaste
2 spsk sød chilisauce
1-2 spsk sukker.
600 g rødfiskefilet med skind
olie til stegning.
250 g risnudler.
1 bdt forårsløg
2-3 store røde chili
1 bdt fransk brøndkarse
1 bdt frisk koriander
100 g ristede salte peanuts.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:766 Kcal
-
Fedt:29 %
-
Protein:24 %
-
Kulhydrat:47 %
Sådan gør du
Bring fiskebouillon, fiskesauce, ingefær, tamarin og chilisauce i kog og lad det simre for svag varme i 6-8 min. til konsistensen er jævn. Smag til med ekstra fiskesauce og sukker.
Steg rødfiskefileterne sprøde på skindsiden i olie ved jævn varme til kødet er hvidt og fast.
Tilbered risnudlerne som anvist.
Snit forårsløgene. Halvér chilierne, fjern kernerne og skær dem i meget fine tynde strimler. Bland forårsløg og chili med brøndkarse og koriander.
Servér salaten drysset med grofthakkede peanuts til fisken sammen med risnudler og sauce.
Tip
Kan også laves med guldbras eller multe.