Opskrift på rodfrugter i karry
Foto: Line Thit Klein Rodfrugter i karry

Rodfrugter i karry

Rodfrugter i karry

Selvom vi er ved at være lidt trætte af rodfrugter, og snart skal i gang med friske, sprøde grøntsager, så tager vi lige et fad som dette, fyldt med gode, grove grøntsager, som kartofler, rødbeder og rødløg i din helt egen hjemmelavet karry.

printer Print
clock Total: 45 minutter
plate Rodfrugter i karry til 4

2 søde kartofler, skåret i skiver
1 rødbede, vasket og skåret i skiver
3 rødløg
¼ knoldselleri, skåret i mundrette bidder
2 æbler, skåret i bidder
5 fed hvidløg, hakkede
saft af ½ til 1 citron
¼ l piskefløde
1 spsk karry - lav din egen hjemmelavede karry 
havsalt.

Rodfrugter i karry

Selvom vi er ved at være lidt trætte af rodfrugter, og snart skal i gang med friske, sprøde grøntsager, så tager vi lige et fad som dette, fyldt med gode, grove
grøntsager, som du i virkeligheden kan variere i det uendelige. 

Jeg har en sær kærlighed til æble, selleri, rødbede, løg og sød kartoffel – den blanding er så skøn, sød, krydret, fed og helt perfekt til alt slags kød. Vi spiser den til røde bøffer, kylling eller andet. 

Den søde kartoffel kom med Columbus’ hjælp til Europa fra Sydamerika. Den er næringsrig og smager sødt og dejligt. Knoldselleri indeholder mange B2-vitaminer, som er med til at styrke immunforsvaret. Rødbeden indeholder mineralet kisel, som er vigtigt for hud, hår og blodkar. 

Sådan laver du bagte rodfrugter med karry:

Bland de skårede rodfrugter i en skål med piskefløde, hvidløg, krydderier og salt - fordel rodfrugterne i et ildfast fad eller bradepande og bag dem i 180 grader i ca. 45 minutter.

"Jeg kommer piskefløde i, fordi det giver rodfrugterne en himmelsk smag, og en masse af karry, som indeholder alle de dejlige krydderier, der hjælper på fedtfordøjelsen."

 
Se, hvad vi ellers skriver om: Rodfrugter, Dansk mad, Louise Bruun, Vegetarisk og Tilbehør