Rodfrugt–fritter med chilimayo
SPONSORERET indhold

Rodfrugt–fritter med chilimayo

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Spis som tilbehør til helstegt kylling eller andebryst, som en salat eller som en snack morgen, middag og aften.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
31. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 40 min

Ingredienser

1,5 kg rodfrugter af alle slags. F.eks. pastinakker, gulerødder i forskellige farver, rødbeder, kålrabi eller jordskokker.
½ dl olivenolie
Salt
Evt. 1 spsk stærk paprika
Chilimayo
2 dl mayonnaise, hjemmerørt eller fra glas
1 spsk tørret chili eller chilipasta
1–2 spsk æbleeddike (ikke nødvendig hvis du bruger chilipasta)
Evt. lidt salt

Sådan gør du:

Skær rodfrugterne i stave og vend med olie, salt, peber og evt. paprika. Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min.

Rør alle ingredienser til chilimayoen sammen. Du kan lave mayonaisen selv (se opskrift nedenfor), eller bare bruge den fra butikken.

Hjemmerørt mayonnaise
1 spsk. vineddike
1 tsk. salt
2 æggeblommer
2 dl. koldpresset rapsolie
Gør sådan
Rør vineddike/citron, salt og æggeblommer grundigt sammen. Pisk olien i lidt ad gangen, ellers skiller mayonnaisen.

PRØV OGSÅ: Flerfarvet rødbedesalat med gedeost, rosenkål og valnødder

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/