Rodfrugt–fritter med chilimayo
Spis som tilbehør til helstegt kylling eller andebryst, som en salat eller som en snack morgen, middag og aften.
Ingredienser
1,5 kg rodfrugter af alle slags. F.eks. pastinakker, gulerødder i forskellige farver, rødbeder, kålrabi eller jordskokker.
½ dl olivenolie
Salt
Evt. 1 spsk stærk paprika
Chilimayo
2 dl mayonnaise, hjemmerørt eller fra glas
1 spsk tørret chili eller chilipasta
1–2 spsk æbleeddike (ikke nødvendig hvis du bruger chilipasta)
Evt. lidt salt
Sådan gør du:
Skær rodfrugterne i stave og vend med olie, salt, peber og evt. paprika. Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min.
Rør alle ingredienser til chilimayoen sammen. Du kan lave mayonaisen selv (se opskrift nedenfor), eller bare bruge den fra butikken.
Hjemmerørt mayonnaise
1 spsk. vineddike
1 tsk. salt
2 æggeblommer
2 dl. koldpresset rapsolie
Gør sådan
Rør vineddike/citron, salt og æggeblommer grundigt sammen. Pisk olien i lidt ad gangen, ellers skiller mayonnaisen.
PRØV OGSÅ: Flerfarvet rødbedesalat med gedeost, rosenkål og valnødder
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/
Tip:
Har du børn i familien, så er rodfrugtfritterne super som mellemmåltid eller på madpakkerne. Drop chilien i mayonnaisen og erstat med finthakkede krydderurter eller 2 spsk. ketchup.