SPONSORERET indhold
Rodfrugtmoussaka
Dene lækre moussaka er 'mad med gods i', og præcis til den slags retter er rodfrugter en skøn kilde til både velsmag og næring.
4 personer
Ingredienser
800 g skrællede kartofler
400 g hakket lammekød
salt og peber
1 tsk. stødt kanel
2 dl rødvin
1 ds. cherrytomater
250 g pastinak
250 g rodselleri
5 dl mælk
3 spsk. mel
salt og peber
smør til fadet
1 dl revet ost
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på råkostjernet. Dæk dem med koldt vand.
- Svits lammekødet i dets eget fedt. Hæld evt. afsmeltet fedt fra. Tilsæt salt, peber, kanel, rødvin og cherrytomater, og læg låg på. Lad det simre over svag varme, mens du ordner grønsagerne.
- Skræl rodfrugterne, og hak dem fint i foodprocessoren. Hæld dem i gryden sammen med kødet, og lad det simre yderligere 10 min.
- Pisk mælk og mel sammen, og kog det op under omrøring. Sluk, når saucen er tyknet, og smag til med salt og peber.
- Læg et lag kartofler i et smurt ovnfast fad og derefter et lag af kød-blandingen. Fortsæt, til alt er brugt, hæld mælkesaucen over retten, og drys til sidst med ost. Bag moussakaen ca. 1 time ved 200 gr., og server med gulerodstzatziki.