Rødgrød med jordbær og rabarber
SPONSORERET indhold

Rødgrød med jordbær og rabarber

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kan det blive mere dansk end rødgrød med fløde?

21. mar. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4-6 pers.

Ingredienser

300 g rabarber i skiver
500 g jordbær
4 dl vand
150 g sukker
2 spsk. kartoffelmel
1 dl koldt vand
Tilbehør:
mælk eller fløde

  1. Skyl rabarberstilkene og skær dem i 1 cm brede skiver, tag 100 g fra og gem dem. Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte, tag 100 g fra og gem dem. Kog bærrene og rabarberskiverne møre i vandet 5-10 min., og pres blandingen gennem en sigte.
  2. Kom saften i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt sukkeret, og kom resten af rabarberne og jordbærrene i. Kog dem med 3-4 min. Smag evt. til med lidt ekstra sukker efter smag. Udrør kartoffelmelet i 1 dl vand, og rør det i grøden. Tag straks gryden fra varmen, grøden må nemlig ikke koge, når først kartoffelmelet er tilsat, for så bliver den ”lang”.
  3. Kom grøden i en skål, og drys overfladen med sukker. Afkøl grøden, og server den med fløde eller mælk til.