Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rødkål
Foto: Jes Buusmann

Rødkål med andefedt

Sådan laver du lækker hjemmelavet rødkål - med andefedt.

(4 pers.)
Print

Ingredienser:
400 g rødkål
2 æbler
1 spsk. andefedt eller smør
4 spsk. kirsebær- eller æbleeddike eller vineddike
2 dl ribssaft
1 dl sukker
lidt salt og sukker

  1. Snit kålen fint, brug evt. riveskiven i foodprocessoren. Skræl æblerne, og fjern kernehuse og stilke. Riv æblerne.
  2. Svits kål og æble i fedtstoffet et par min. Tilsæt eddike, ribssaft og sukker, og krydr med lidt salt. Lad kålen snurre under låg ca. 45 min. Rør rundt i den undervejs. Smag igen kålen til med salt og sukker. Kålen kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet. Lun rødkålen i en gryde lige inden serveringen, evt. i lidt ekstra ribssaft.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkål og Julemad