Ingredienser
Arbejdstid:
20 min.
Hviletid:
30 min. + 1 døgn
Kogetid:
ca. 5 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
1/2 rødkål, 500 g
1 1/4 dl æblevineddike
3 spsk rørsukker
1-2 kogefaste æbler, ikke madæbler
25 g valnøddekerner
salt og peber
- Skær rødkålen i både uden stok og snit den meget fint – gerne på et skarpt rivejern.
- Vend kålen sammen med 1 tsk salt og lad den trække 30 min.
- Skræl æblerne og udbor kernehusene. Skær æblerne i små stykker.
- Giv eddike og sukker et opkog og tilsæt æblestykkerne.
- Lad det få et hurtigt opkog og hæld det over i en stor skål.
- Vend kålen i lidt ad gangen og tilsæt grofthakkede valnødder. Krydr med peber.
- Dæk skålen med film og stil salaten koldt mindst 1 døgn og gerne længere.
- Salaten kan holde 1 uge i køleskab.