Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 rødspætter eller 2-4 små skrubber
salt og peber
2-3 porrer (fintsnittet)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
15 g smør eller 1 spsk olie
1-2 usprøjtede appelsiner
8-10 sorte oliven
2 spsk hakket persille
Tilbehør:
kogte kartofler
- Rens fiskene, dup dem tørre og krydr dem med salt og peber.
- Steg porrer og hvidløg bløde og blanke i en sauterpande eller bredbundet gryde med smør eller olie. Tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og sorte oliven. Giv det et opkog og skru ned for varmen.
- Læg fisken i panden/ gryden og lad den simre ganske svagt under låg 12-15 min.
- Anret fisken på 2 varme tallerkner og kog „sovsen“ igennem med persille. Hæld det omkring fiskene og giv kartofler til.